TYROLIT is wereldwijd een van de belangrijkste fabrikanten van gebonden gereedschappen voor slijpen, doorslijpen, zagen, boren en afdraaien en van machines voor de bouwnijverheid.

De hoofdvestiging van de Swarovski-groep is gelegen in Schwaz in Tirol. Bij het familiebedrijf, dat bestaat sinds 1919, werken momenteel meer dan 4.600 medewerkers te in 29 productielocaties in 11 landen of 5 continenten. Op de afdelingen Metaal en precisie, Vakhandel voor de industrie, Bouw en Steen–Keramiek–Glas van TYROLIT worden 80.000 verschillende producten geproduceerd. Deze producten worden via 37 handelsondernemingen en andere distributeurs in 65 landen aangeboden aan klanten over de hele wereld. Uiteenlopende materialen van elke hardheid worden geslepen, doorgeslepen en geboord met high-tech TYROLIT-producten uit Tirol. De experts van TYROLIT staan er wereldwijd om bekend dat ze uiteenlopende uitdagingen beheersen en dat ze waardevolle partners zijn bij het ontwikkelen van nieuwe en innovatieve oplossingen. 

 

Familiebedrijf sinds 1919

TYROLIT is onderdeel van de dynamische bedrijvengroep Swarovski, maar heeft de onafhankelijkheid die nodig is om ook op lange termijn bedrijfsdoelen te kunnen realiseren. Bij TYROLIT streven we ernaar zowel interne als externe doelgroepen enthousiast te maken en te winnen voor een eerlijke, gelijkwaardige en langdurige samenwerking. Daarvoor optimaliseren we voortdurend de kwaliteit van onze producten en diensten en blijven we onze bedrijfsprocessen aanpassen aan veranderende eisen van de markt. Investeringen in onderzoek en ontwikkeling, in training en opleiding van de eigen medewerkers en in technologische verbeteringen vormen een centraal onderdeel van de bedrijfsvoering van TYROLIT. Dankzij de invoering van een wereldwijd Supply Chain Management zijn tijdige leveringen aan klanten overal in de wereld gegarandeerd. Bewust omgaan met hulpbronnen, zorgen voor een veilige werkomgeving en naleving van wettelijke vereisten dragen al sinds 1919 bij aan een positieve bedrijfsontwikkeling.


TYROLIT garandeert zijn klanten rendabele en milieuvriendelijke oplossingen op vier werkterreinen. Met zijn wereldwijde distributie en een team ervaren toepassingstechnici biedt TYROLIT bovendien een optimale servicekwaliteit.

Metaal | Precisie

TYROLIT produceert high-tech gereedschap voor een groot aantal toepassingen in de motoren-, aandrijvingen- en staalindustrie en biedt op maat gemaakte totaaloplossingen voor klantspecifieke vereisten.

Meer informatie

Vakhandel voor de industrie

Met zijn wereldwijde distributie biedt TYROLIT binnen de sector Vakhandel voor de industrie naast superieure productoplossingen in de drie kerngebieden snijden, slijpen en oppervlaktebewerking ook een bijzonder klantgeoriënteerde marketingondersteuning.

Meer informatie

Bouw

Op het gebied van bouw is TYROLIT een toonaangevende systeemleverancier voor boorsystemen, wandzagen, kabelzagen, vloerzaagmachines en voor oppervlaktebewerking. Voor speciale projecten biedt TYROLIT individuele combinaties van gereedschappen en machines.

Meer informatie

Steen | Keramiek | Glas

Voor de meest veeleisende wensen van klanten levert TYROLIT op maat gemaakte diamantgereedschappen en slijpoplossingen voor het doorslijpen, kalibreren, polijsten en profileren van natuur- en kalksteen en van keramiek- en glasmateriaal.

Meer informatie

De hoge kwaliteitseisen die TYROLIT stelt aan producten en services en aan de omgang met elkaar en met zakenpartners, zijn stevig verankerd in het strategische beleid van het bedrijf en zijn terug te vinden in onze visie, missie en bedrijfsprincipes.

 

Visie

Gereedschappen en systemen van TYROLIT vormen de basis voor de verdere technologische ontwikkeling van de mensheid.

Missie

Wij koppelen de kracht van familie en medewerkers aan de centrale succesfactor, die verder bouwt op traditie, innoveringskracht en langetermijndenken en -handelen en zo duurzame winstgevendheid van ons bedrijf garandeert. Als productiebedrijf ligt onze focus duidelijk op kwaliteit. Voor kwaliteitsbewaking en kwaliteitsbeheer heeft TYROLIT IMS (Integriertes Managementsysteem; geïntegreerd managementsysteem) ontwikkeld.

Principes

Het hoge niveau waartoe ons bedrijf zich heeft verplicht, is terug te vinden in onze producten, van de selectie van de grondstoffen tot aan het voltooide product. Productkwaliteit en goede service - daarop kunnen klanten en partners van TYROLIT wereldwijd vertrouwen.

 

Meer weergeven

Overzicht van de TYROLIT Groep

Sinds de oprichting in 1919 is er veel gebeurd bij TYROLIT. In de loop van de tijd zijn veel internationale bedrijven in de onderneming geïntegreerd. Als onafhankelijke bedrijvengroep is TYROLIT vandaag de dag wereldwijd een van de belangrijkste fabrikanten van gebonden gereedschappen voor slijpen, doorslijpen, zagen, boren en afdraaien en systeemleverancier van gereedschappen en machines voor de bouwnijverheid.

 

Bedrijven van de TYROLIT Groep

Samen bieden wij onze klanten een wereldwijde aanwezigheid met 26 productielocaties in 11 landen op vijf continenten.

TYROLIT vandaag

 

 

De SWAROVSKI Group

De Swarovski Group bestaat uit SWAROVSKI Optik, producent van optische precisie-instrumenten zoals telescopen en verrekijkers, TYROLIT, leidende producent van slijp-, zaag-, boor- en doorslijpgereedschap en leverancier van gereedschappen en machines, en het bedrijfsonderdeel Kristal, Swarovski Crystal Business.


Swarovski Crystal Business

Swarovski ontwikkelt, produceert en verkoopt wereldwijd sieraden, hoogwaardig kristal, echte en synthetische edelstenen en eindproducten zoals allerlei accessoires en belichtingsoplossingen. Wat in 1895 begon met een kleine kristalslijperij in het Oostenrijkse Wattens, heeft zich ontwikkeld tot een wereldwijd bedrijf dat klanten in de hele wereld toegang geeft tot exclusieve producten. Swarovski heeft een rijke geschiedenis en cultuur van creativiteit en is actief op verschillende gebieden en de groei en het behouden van de leidende positie op het gebied van design, creativiteit en technologische