Kwaliteit heeft traditie

Als eerste Europese fabrikant van slijpmiddelen werd het kwaliteitsmanagementsysteem van TYROLIT in 1994 ISO-gecertificeerd.

Geïntegreerd managementsysteem

De naam TYROLIT staat voor kwaliteit. Het bedrijf kan terugkijken op een lange traditie op het gebied van kwaliteitsmanagement en was in 1994 de eerste Europese fabrikant van slijpmiddelen met een ISO-gecertificeerd kwaliteitsmanagementsysteem. Geïntegreerd management betekent bij TYROLIT dat op alle productielocaties systemen voor kwaliteits-, milieu- en veiligheidsmanagement zijn geïmplementeerd en gezamenlijk worden gebruikt. Het doel is het opzetten van een uniforme standaard om zo het in de missie van het bedrijf gestelde doel van een hogere product- en servicekwaliteit optimaal te kunnen garanderen.

Met het IMS kunnen synergieën van verschillende onderdelen worden gebruikt, kunnen problemen sneller herkend en opgelost worden en kunnen de prestaties van de verschillende locaties via kerncijfers worden vergeleken. Naast regelmatige controle door een externe certificeringsinstantie (TÜV CERT) wordt het managementsysteem ook voortdurend bewaakt middels interne audits.

Kwaliteit als centraal onderdeel van de bedrijfscultuur

TYROLIT zag al vroeg het belang in van een kwaliteitsbeheersysteem en was daarmee een van de pioniers in de slijpmiddelensector. Nu is al een groot deel van alle TYROLIT-bedrijven in dit systeem geïntegreerd.

Competente medewerkers, leveranciers en klanten zijn betrokken bij de voortdurende optimalisatie van de hele waardeketen. Kwaliteit en service zijn de hoekstenen van onze filosofie en vormen de basis voor succes.

Actieve milieubescherming voor een zekere toekomst.

TYROLIT voelt zich verplicht aan de toekomst. Wij nemen onze verantwoordelijkheid en dragen actief bij aan een duurzame positieve ontwikkeling van de economie.

Milieubescherming is daarom niet alleen een van de pijlers van onze missie, maar ook een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Meer informatie over het onderwerp Milieu bij TYROLIT.

Bedrijfsveiligheid en operationele veiligheid

Het is onze taak als werkgever om alle medewerkers een zo hoog mogelijke standaard te garanderen wat betreft bedrijfsveiligheid en operationele veiligheid. Het doel is om het risico op ongelukken tot een minimum te beperken.

Door continue evaluatie van de werkplek, veiligheids- en producttrainingen en voortdurende verbetering van de werkomgeving wordt maximale veiligheid op de werkplek mogelijk. Door gerichte trainingen versterken we bij onze leerlingen al het bewustzijn van het centrale belang van veiligheid op de werkplek.

 

 

Productveiligheid

Tyrolit garandeert dat alle gereedschappen voldoen aan de eisen van de oSa en de Europese normen . De CE-markering van onze machines garandeert dat de geldende EU-normen volledig worden nageleefd. Bovendien streven we er voortdurend naar om onze producten nog veiliger te maken.

 

Let op: TYROLIT adviseert dringend  geen slijpgereedschappen te gebruiken die niet zijn voorzien van de symbolen oSa, EN13236 (diamantgereedschappen), EN12413 (doorslijp- en slijpschijven) of EN13743 (lamellenschijven).